SivukarttaPalaute
FIN   
 
Soita meille:
(0) 504390310
ETUSIVU
PALVELUT
YRITYKSESTÄ
KUMPPANIT
S.M.A.R.T. - korjaus Nahan hoito Vaatteet Nahka So Pure nanoteknologia
Mikä on nahka ?
Nahan elämänkulku !
Nahan värjäys !
Nahan korjaus


Mitä Te teette, jos Teidän nahka tuotteelle tapahtuu jotain?
Mikä on nahka ?      L�het� yst�v�lle!    Tulosta

Nahkamateriaalin tunnistaa melkein jokainen meistä. Mutta onko kyseessä minkälainen nahkatyyppi ja minkälainen eläin sen ”uhrannut”, sitä ei yleensä tiedetä. Tämän tiedotusmateriaalin lukemisen jälkeen tiedät nahasta enemmän kuin 99% koko väestö yhteensä. 
Nahka koostuu kollageenikuiduista, kollageeni on valkuainen. Jokainen kollageenikuitu koostuu eniten 2 miljoonasta fibrillistä eli pienestä kuidusta. Parkittu nahka sisältää nahkatyypistä ja parkitsemisen menetelmästä riippuen 45-75 % nahkaosia, 8-45 % parkkiaineita, 1-25% rasvaa, maks. 3% väriaineita ja pigmenttejä sekä 8-15% kosteutta. Kasvikunnasta peräisin olevien parkkiaineiden käytössä niiden osuus nahan koostumuksessa on maks. 30%.

Nahkaa käytetään pääasiallisesti jalkineiden, vaateiden, kaluston, ajoneuvojen, kassien ja vöiden osissa. Joka vuosi tuotetaan n. 500 000 tonnia eli n. 1,5 miljardia neliömetriä nahkaa. Nahka on luonnontuotetta, kulumiskestävää ja lämmintä. Jos vertailla sitä muihin vaihtoehtoisiin materiaaleihin, nahalla on myös tiettyjä teknisiä etujakin. Yhden gramman nahan päällyspinnan kerroksien määrä on maks. 300 m2. Ei yksikään nahkaa korvaava materiaali pysty saavuttamaan sen ominaisuuden pohjalla nahan tavoitteita. Mainitun ominaisuuden ansiosta nahka pystyy absorboimaan maks. 30% vettä ilman materiaalin muuttumisetta kosteaksi (riippuu lämpötilasta ja ilmankosteudesta). Nahka pitää kosteutta materiaalin sisäkerroksissa ja antaa kosteudella höyrystyä päälliskerroksen kautta. Niitä ominaisuuksia ei muilla tekstiileillä ole. Nahan käyttäminen jalkineiden, vaateiden tai käsineiden valmistukseen tarjoaa täten ymmärrettävän edun ja sen tuloksena on käyttäjien mahtava mukavuus. 

edge team